maanantai 30. kesäkuuta 2008

Päätöksiä, päätöksiä

Meillä oli eilen hurjan kivaa kun oltiin Niihaman ulkoilumajalla parin kaverin ja heidän koirien kanssa grillaamassa. Harmillista oli, että Iinapiina ei päässyt mukaan, koska se ontui toista jalkaansa. Toista etujalkaa. Se loukkas sen ilmeisesti pari päivää sitten (taas) leikkiessään ulkona. No illalla se oli jo ihan kunnossa, mutta eilen aamulla taas ontui vähän. Nyt se ei enään onnu, mutta tuntuu vähän varovan sitä. En sitten viittinyt ottaa Iinaa mukaan sinne, kun vapaana koirat riekkuivat, niin saa Iina olla nyt levossa vähän aikaa. Onneksi 3vkon päästä on myös eläinlääkäri, saa sitten vähän kysyä tosta jalasta jos se vaivaa vielä sillon. Tuo on niin koheli että luokkaa noita koipiaan jatkuvasti.


No Hipulla oli hurjan kivaa! Opin taas paljon uutta Hipusta ja on kiva nähdä miten siitä on tullut "aikuinen", tai sanotaanko, aikuisempi..


Siellä oli pari muutakin koiraa, ja kaikki vapaana. Hippu istui mun kyljessä kiinni koko ajan vaikka yritin innostaa sitä juoksenteleen vähän. Mulla oli makkaraa taskussa, joten se oli ehkä osasyy siihen, miksi Hippu viihtyi mun vieressä koko ajan ;) Hipusta on tullut vähän pidättäytyvä, pienenähän se juoksi kaikki ihmiset läpi ja pussaili kaikki. Nyt se ei enää niin välitä uusista ihisistä joita se ei tunne, sillä kestää aina tutustua hetki, mutta kaikki tutut saa edelleen kunnon pusut nähdessään Hipun ;) Pidättäytyvyys lienee oikea sana, koska arka tuo koira ei ole, se ei vaan välitä kaikista, varsinkaan alussa. Pieniä traumoja se on saanut isoista koirista kun pari isoo koiraa on päässyt liian lähelle kun omistajat on niitä flexeissä vienyt ja päästänyt koiran vaan iholle. Hippuhan pelkäs hulluna. Hippu on parhain koira, mitä ihminen voi ensimmäiseksi ikiomaksi koiraksi saada. Ihan varmasti on. Arkitottelevaisuus meillä on hanskassa, Hippua voi pitää vapaana, se tulee luokse käskystä.. JOllei lähistöllä ole rusakkoa tai lintua :D Hippu ei hauku. Ainut meiän "ongelma" oli eroahistus, sitä on vieläkin vähän mutta selkeesti helpottanut kun Hippu on saanut kaverin taloon. Se eroahistus lienee syynä myös sille, että Hippu ei lähde kauaksi musta. Mikä on ehkä ihan hyväkin asia :)


Nyt olen vähän ajatellut, että alan treenaamaan Hipun kanssa tokon alo:n liikkeitä. Perusasento meillä on ihan pikkasen hakusessa, oon sen kanssa taistellut jo kauan, mutta ajattelin kokeilla toista opettamistapaa, josko se auttaisi. Saa sitten nähdä mitä tulevaisuus tuo tullessaan :) Hipussa on aineksia, sen mä tiän. Ainut ongelma sille voi olla paikkamakuu, miten saan sen makaamaan sen pari minsaa niinkin kaukana musta :D


Iinalle on suunnitelmissa ainakin ne näyttelyt, ja aika varmasti se tokokin. Kaikki kiinnostaa joten, aikalailla koiran mukaan mennään.


Niinjuu ja tuohon Hipun korvavaivaan. Tänään tai huomenna trimmaan nuo korvat ihan sileiksi, ainakin sisäpuolelta.


Ei kommentteja: